Згущувачі, гелеутворювачі
- 483-216 ₴/упаковкаГотово до відправки Оптом і в роздріб
- 190290
- 8409-14 117 ₴/кгНемає в наявності+380 (96) 380-40-03viber
- +380 (99) 731-46-91viber
- 483-1785 ₴/кгНемає в наявності Оптом і в роздріб+380 (96) 380-40-03viber
- +380 (99) 731-46-91viber
- 48317 ₴/упаковкаНемає в наявності Оптом і в роздріб+380 (96) 380-40-03viber
- +380 (99) 731-46-91viber
- 789665 ₴/100 гНемає в наявності+380 (96) 380-40-03viber
- +380 (99) 731-46-91viber
Згущувачі - речовини, що збільшують в'язкість харчових продуктів, тобто їх, що загущають. Гелеутворювачами (желеутворювачами) називаються речовини, здатні у певних умовах утворювати желе (гелі) - структуровані дисперсні системи. Загущувачі та гелеутворювачі дозволяють отримувати харчові продукти з потрібною консистенцією, покращують і зберігають структуру продуктів, позитивно впливаючи на смакове сприйняття. Завдяки здатності зв'язувати воду загусники та гелеутворювачі стабілізують дисперсні системи: суспензії, емульсії, піни. Вони майже завжди одночасно виконують інші технологічні функції: стабілізаторів та вологоутримуючих агентів. Крім того, вони відносяться до харчових волокон. Чітке розмежування між гелеутворювачами та загусниками не завжди можливе. Є речовини, що володіють різною мірою властивостями і гелеутворювача, і загусника. Деякі загусники в певних умовах можуть утворювати міцні еластичні гелі.