Барвники харчові жиророзчинні для шоколаду
Барвники для шоколаду (жиророзчинні) - призначені для фарбування шоколаду, покриття велюр з маслом какао, глазурі, масляних кремів. Використовувати їх можна як для додавання кольору основній масі, так і для декору, наприклад корпусних шоколадних цукерок.
* Жиророзчинні барвники не рекомендується застосовувати для фарбування білкового крему, меренги і безе. Висока ймовірність того, що при взаємодії з білком вони розшаруються, змінюючи структуру білкової маси. Для цих цілей краще підійдуть гелеві барвники на водній основі або сухі харчові.
Як правильно використовувати барвники для шоколаду:
Необхідно розчинити барвник в невеликій кількості шоколадної маси. Чим більше барвника Ви додасте, тим більш насиченим буде колір;
Ретельно розмішати, щоб уникнути появи грудочок;
Поступово в кілька прийомів ввести отриману забарвлену суміш в основну масу до отримання необхідного відтінку.
Готову забарвлену шоколадну масу необхідно пробити блендером, якщо Ви бажаєте отримати в результаті рівномірний розподіл кольору.
Також для кращого зв'язку масла какао з барвником шоколад рекомендується фарбувати за кілька годин до початку роботи з ним. Наприклад, можна з вечора пофарбувати, залишити на ніч шоколад зв'язатися з барвником, і вже вранці темперувати його для створення декору.
Переваги барвників для шоколаду:
* Не впливають на консистенцію шоколаду.
* Не мають запаху і смаку.
* При правильному зберіганні - в закритій упаковці, в темному сухому місці не підлягають впливу зовнішнього середовища, не змінюють колір і консистенцію.
* Барвники виготовлені з високоякісних харчових інгредієнтів, безпечні навіть для маленьких дітей і не викликають алергічних реакцій (не забувайте, що харчовий барвник не повинен перевищувати 0.02% від маси продукту).
- 26
- 66
- 69
- 190533
- 190552
- 190535