Барвники харчові перламутрові, блискучі, кандурин
Сяючі барвники поділяються на 3 види:
- рідкі сяючі барвники - підходять для роботи з аерографом, тобто вони такої консистенції, що проходять через голку 2 мм., Так само їх використовують для покриття кондитерських виробів зверху за допомогою пензлика.
- кандурин - порошкоподібний харчовий барвник, виготовлений на основі природних слюд, що володіє мерехтливими перламутровими частинками. Використовувати його можна двома способами: в сухому вигляді і розведеним водою або спиртовим розчином. Для того, щоб отримати однорідну мерехтливу золоту, срібну або перлинну поверхню, потрібно розвести кандурин водою, занурити пензлик і покрити суху поверхню мастики декількома шарами.
- сухі перламутрові барвники - порошкоподібні мерехтливі фарби, менш концентровані, ніж кандурин, які можна розводити водою або спиртом і покривати кондитерський виріб, додавати в желе або надавати блиск виробам з мастики в сухому вигляді.