Ксантанова камідь, 20 грам
14 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 18652
- +380 (99) 731-46-91viber
Ксантанова камідь - харчова добавка, використовується в харчових системах в якості загусників, гелеутворювачів і стабілізаторів.
Має мікробіологічне походження, нульовий рівень небезпеки.
Вона добре розчиняється у холодній і гарячій воді, молоці, а також у розчинах солі і цукру. Молекули ксантану адсорбують воду з утворенням тривимірної сітки з подвійних спіралей ксантану, за структурою близькою з гелем, але відрізняється меншою в'язкістю. У зв'язку з цим, ксантан зазвичай використовують як загущувач або стабілізатор, а не гелеутворювач.
Широко використовується у виробництві хлібобулочних виробів, соусів, молочних продуктів, морозива, десертів, напоїв та ін.
- Ксантан надає м'ясному фаршу необхідну в'язкість і еластичність;
- Ксантанова камідь додає продуктам харчування хорошу пластичність і стабільність;
- Харчовий стабілізатор Е415 можна використовувати і з холодними і гарячими компонентами;
- Використовується як загусник, надає стравам вершковий смак.
Ксантанова камідь за своїми властивостями належить до групи полісахаридів. Виробляють її шляхом ферментації цукрового сиропу з допомогою бактеріальної культури Xanthomonas campestris. Ксантанова камідь виступає в якості сильного згущувача, стабілізатора. Доведено, що ксантанова камідь впливу на організм не має, оскільки вона не засвоюється в процесі травлення і не проникає в кров. А ще калорійність цього продукту дорівнює 0:). Цю харчову добавку дозволено використовувати навіть при виробництві дитячого харчування: різноманітних сирків, десертів, фруктових і овочевих пюре, молочних каш.
У чому відмінність ксантанової камеді від желатину і крохмалю? Вона практично не надає стравам присмаку, запаху і кольору. Якщо додати камідь в тісто при випіканні хліба, булочок і тістечок вона дозволить надовго зберегти випічку пишною і свіжою, оскільки володіє здатністю утримувати вологу і перешкоджати висиханню. Крім хлібобулочних виробів, її використовують при виготовленні кремів, джемів, варення, желе. Ксантан додають в молочні продукти: йогурти, коктейлі, сирки, м'які, плавлені сири, солодкі десерти. Також ксантанова камідь використовується як загусник для заливки тортів, фруктових начинок та напоїв.
Основні | |
---|---|
Вага | 20 г |
Тип | Загущувач |
- Ціна: 14 ₴