Фруктоза кристалічна (ціна за 100 г)
22 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 8850
- +380 (99) 731-46-91viber
Чи справді фруктоза – безпечна заміна столовому цукру? Чому фруктоза рекомендується діабетикам, але суворо заборонено здоровим людям, викликаючи ожиріння?
Що таке фруктоза?
Фруктоза (нарівні з глюкозою) – це найбільш поширений в природі тип простих вуглеводів. Фруктоза присутня у великих кількостях майже у всіх ягодах, фруктах і плодових рослинах. Особливо багато цього «фруктового цукру» в яблуках, бананах і персиках. Мед майже на 80% складається саме з фруктози, тоді як в звичайному столовому рафінаді її до 50%.
Оскільки при вживанні фруктози рівень інсуліну в крові підвищується набагато менше, ніж при вживанні глюкози, вона традиційно допускається в харчуванні для діабетиків. На підставі цього факту фруктоза часто вважається «дієтичної» і більш корисною, ніж звичайний цукор. Однак ця думка глибоко помилкова, і в реальності фруктозу в чистому вигляді потрібно уникати.
Відмінності фруктози і глюкози
Глюкоза – це основний і найбільш універсальне джерело енергії в організмі людини. Мозок і багато інших органів «працюють» на чистій глюкози, а м’язи – на глікогені (пов’язаних довгою вервечкою молекулах глюкози). В результаті процесів травлення більшість вуглеводів, що потрапляють в організм людини, розщеплюються саме до глюкози.
Для того, щоб енергія глюкози могла засвоюватися, тіло виробляє гормон інсулін. Говорячи простими словами, інсулін відіграє роль «ключика», що відкриває клітинам можливість запасання калорій. Фруктоза, в свою чергу, хоча і містить енергію, але не впливає на підвищення рівня інсуліну – це, в кінцевому підсумку, істотно ускладнює процес її засвоєння.
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Країна виробник | Туреччина |
- Ціна: 22 ₴