Тростинний цукор, Індонезія, 100 г
25 ₴/100 г
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 18926
- +380 (99) 731-46-91viber
Тростинний цукор — це солодкі кристали, вироблені з соку очерету. Назва походить від слова «саркура» (санскрит) — «медоносний». Виготовлення продукту значно старше бурякового. 5 тисяч років тому цукор з тростини почали виробляти в Індії. Пізніше естафету прийняли на Сицилії, в Іспанії, Південній Америці. У дикій формі очерет зустрічається в Африці, Китаї, Малайзії, Новій Гвінеї. Тривалий час він продавався в аптеках як ліки.
Основна сировина для виробництва солодкого продукту — буряк і цукрову тростину (цукрові). Світове виробництво цукру: тростинний — 60%, буряковий — 40%.
Існує два види тростинного цукру:
- Білий рафінований. При виробництві здійснюється кілька етапів рафінації. Сировина фільтрується, випаровується і висушується.
- Коричневий тростинний нерафінований. Проходить дбайливу очищення, має різну насиченість бурого відтінку. Фахівці назвали продукт самим популярним і корисним видом тростинного цукру.
А також дві форми випуску продукту:
- Кусковий
- Цукор розсипчастий (пісок)
З чого роблять коричневий цукор?
Щоб отримати цей тростинний цукор, виробники здійснюють ряд дій. Для виготовлення використовують внутрішню частину стебла для добування соку.
- Щоб отримати цукор, підпалюють полі. Контрольований підпал обпалить листя, залишивши тільки стебла, повні соку.
- Зібрані стебла рослини везуть до млина.
- Сировина надходить на конвеєр. Його миють, перетворюють у порошок, видаляють бруд та органічні домішки.
- З порошку випарюють сік і перетворюють в сироп.
- Гарячий розчин заливають у вакуумну камеру. Коли викачають повітря, що подається тиск, викликає хімічну реакцію. В результаті утворюються дві речовини: меляса і кристалічний цукор. Меляса обволікає оболонкою кожен кристал і надає йому коричневий колір. Характерний смак меляси відчувається в готовому коричневому цукрі, схожому на імбирні пряники.
- Під тиском в спеціальних паках протягом 10-ти годин з молекул сахарози ростуть кристали.
- Наступний етап — відділення меляси від сахарози. Кристали з чистотою 90% називають нерафінованою коричневим цукром.
Користь тростинного цукру
Калорійність тростинного цукру: 1 чайна ложка (4-5 грам цукру) — 16 ккал
- Вітаміни групи в у складі тростинного цукру підтримують нервову систему, калій — бере участь у регулюванні водного обміну, цинк - основний елемент для активності сперматозоїдів у чоловіків.
- Містить в складі в 170 разів більше калію, ніж рафінований білий цукор, а кальцію — у 85 разів.
- Допомагає в лікуванні печінки і селезінки.
- Не викликає ожиріння та атеросклероз.
- Покращує кровообіг і імунітет.
- Знімає біль в горлі і кашель.
Застосування коричневого тростинного цукру
- Підсолоджувач кави, чаю. Смак напою зберігається, з'являється тонкий аромат.
- Використовують для приготування маринадів до риби і для запікання м'яса.
- Застосовується в приготуванні солодкої випічки, каш, молочних супів
- Присипка для пирогів, тістечок, фруктів
- Використовується як ласощі замість цукерок
- Є замінник будь-якого підсолоджувача
- Великі кристали коричневого продукту застосовуються в рецептах, що вимагають нагрівання великої кількості рідини (варення, соуси, напої)
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Країна виробник | Індонезія |
Упаковка | Пакет |
Форма випуску | Цукровий пісок |
- Ціна: 25 ₴/100 г